E-värme Ericssons Rör & El AB
Kontakt

E-Värme
Ericssons Rör & El i Sjuhärad AB

Glimmervägen 5, 511 91 Skene

info@e-ror.se
kontaktformulär

Frikyla

Behaglig svalka från borrhålet

Frikyla från bergvärmen

Visst skulle det vara härligt att ha behaglig svalka i sovrummet under varma sommarnätter? Speciellt som svala sovrum kan leda till en bättre nattsömn. Bor du dessutom i ett hus med bergvärme? Då kan frikyla vara något för dig! Den efterlängtade frikylan är just vad den låter som. En snudd på fri kyla. Vid själva installationen får du en merkostnad, men i det stora hela en mycket liten sådan.

I det närmaste gratis

Från det borrhål du har för bergvärme utvinner du sedan s.k. passiv kyla. Eftersom du tar kylan från det befintliga borrhålet är den i det närmaste gratis. Sett ur både miljö- och ekonomiskt perspektiv kan frikyla vara den bästa lösningen som finns för kyla i villor.

Även för ditt företag

Det är dock inte bara privatpersoner som tjänar på att hämta kylan från berggrunden. Även företag kan ha ett stort behov av kylenergi och kan då vinna rejält på frikyla. Att sänka temperaturen, både på kontor och i butiker, kan vara avgörande för ett bra arbetsklimat. Det finns t.o.m. mer att vinna på att använda frikyla.

Varm sommar ger bättre verkningsgrad till vintern

Samtidigt som man får det svalt och skönt i huset återladdar man borrhålet med den överblivna värmen. Det ökar borrhålets medeltemperatur, och det ger i sin tur bättre verkningsgrad på bergvärmepumpen. En varmare sommar sänker därmed kostnaden för uppvärmning när höstens kallare klimat rullar in.

IVT Center Ericssons Rör & El AB

Är du intresserad av att ansluta frikyla till ditt befintliga borrhål eller är du funderar du på att passa på i samband med installation av en ny bergvärmepump?

Kontakta oss så berättar vi mer!


Andreas Borg, VD
andreas@e-ror.se

Välj typ av värmepump